среда, 4. децембар 2013.

posni slani rolat




Smjesa za premazivanje kora:

 1 casa ulja
2 cace kisele vode
10 kasika griza
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
1,5 casa posnog majoneza
so po ukusu

1 gotove kore za pitu
posni sir
malo svejezeg spinata (za prvi rolat)

5-6 sampinjona, 2-3 kasike ajvara (za drugi rolat)

napomena: 1 casa = 2dl

Sve navedene sastojke umutite. Jufke podijelite na dva dijela. Na pouljen pleh stavite jedan list, premazite sa filom, stavite drugi list pa opet premazite filom. Na svaki drugi list pospite sjeckanog svezeg spanaca. Zadnji list jufke premazite filom pa pospite susamom. Ispecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je pecena izvrnuti na vlaznu krpu tako da susam bude odozdo, pa prekriti i drugom vlaznom krpom odozgo da kora fino omeksa. Kad se malo prohladi premazite je majonezom i narendati posnim sirom, a zatim uviti u rolat. Isto to uciniti i sa drugim dijelom preostalih kora za pitu. Isfilovati preostalom smjesom, a na svaku drugu koru stavite prodinstane sjeckane sampinjone pomjesane sa ajvarom.Ispeci, prohladiti i premazati majonezom i rendanim sirom. Uviti u rolat.
Rolat sam pravila po receptu koji nam je poslala Ljiljana Mladenovic <3 Hvala Ljiljo od srca, rolat je predivan!


19 коментара:

  1. Da li 1.5 casa majoneza ide u smesu za kore ili je to za filovanje?

    ОдговориИзбриши
  2. Majonez se mješa sa grizom i ostalim navedenim sastojcima, i sa tim premazujete kore-jufke, a na svaki drugi dio stavite špinat, pa poslednji red opet premaže filom i pospete susamom. A drugi rolat sve isto samo umjesto špinata stavite šampinjone i ajvar.

    ОдговориИзбриши
  3. Treba mi recept za običnu posni slani koru bez dodataka.hvala

    ОдговориИзбриши
  4. Mirjana, kako mislis bez dodataka? kao obicnu piskotu?

    ОдговориИзбриши
  5. Da li ovaj rolat uvijam pre pecenja ili posle pecenja

    ОдговориИзбриши
  6. Posle pecenja u vlaznu krpu se uvije, pa kad odstoji odvije se, nafiluje i ponovo uvije u rolat (bez krpe ovog puta). Prelepi su rolati, ja svake godine pravim.

    ОдговориИзбриши
  7. Rolati su fantasticni i svake godine ih pravim za slavi moju Sveti Nikola

    ОдговориИзбриши
  8. Moze li jos neki recept za posni rolat ili tortu?

    ОдговориИзбриши
  9. Koliko je majoneza potrebno za premazivanje pecenih kora?

    ОдговориИзбриши
  10. Pre rendanog sira premazete po potrebi, tj. da bude fino premazano, toliko da sir moze fino da se "uhvati" za majonez. Ne znam Vam reci u militrazi ali odokativno premazete cijelu koru.

    ОдговориИзбриши
  11. Ja koristim bilo koji posni trapist. U marketu pitajte koji je posni. Ima zuto i crveno pakovanje. Ja oba uzimam, kako kad.

    ОдговориИзбриши
  12. Rolati su odlični,posebno sa ajvarom. Pravila sam i jedan drugi.

    ОдговориИзбриши

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...