Sastojci:
1 kg crnog luka,
1 kg praziluka,
3
šargarepe,
600 g sojinih komadića,
1 kg šampinjona,
1 čaša kečapa,
15-20
pečenih paprika,
1 riblji fant,
malo sjeckanog svježeg celera,
začini
(origano,bosiljak,persun) zacini su vrlo bitni u ovom gulasu jer daju posebnu aromu
Priprema:
Crni luk isjeckati sto sitnije,
praziluk na kružiće i pržiti na ulju (oko 1 litar ulja) dok se ne isprži
(paziti da se ne preprži), dodati isjeckanu mrkvu na kolutove, sjeckane
šampinjone i obarenu soju i sjeckanu pecenu papriku, malo sjeckanog
korjena celera. Dodati razmućen riblji fant, doliti vode po potrebi,
čašu kečapa, začine - so, biber, vegetu, svježi peršun i list celera.
Sve kuvati dok se ukusi ne sjedine.
Нема коментара:
Постави коментар