недеља, 1. децембар 2013.

POSNI SLAVSKI GULAS

Sastojci:

1 kg crnog luka,
 1 kg praziluka,
 3 šargarepe,
 600 g sojinih komadića,
 1 kg šampinjona,
1 čaša kečapa,
15-20 pečenih paprika,
 1 riblji fant,
 malo sjeckanog svježeg celera,
 začini (origano,bosiljak,persun) zacini su vrlo bitni u ovom gulasu jer daju posebnu aromu

Priprema:

Crni luk isjeckati sto sitnije, praziluk na kružiće i pržiti na ulju (oko 1 litar ulja) dok se ne isprži (paziti da se ne preprži), dodati isjeckanu mrkvu na kolutove, sjeckane šampinjone i obarenu soju i sjeckanu pecenu papriku, malo sjeckanog korjena celera. Dodati razmućen riblji fant, doliti vode po potrebi, čašu kečapa, začine - so, biber, vegetu, svježi peršun i list celera. Sve kuvati dok se ukusi ne sjedine.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...