субота, 7. децембар 2013.

salata od mrkve

Sastojci:

Za jednu porciju:
3 mrkve,
 1 glavica crnog luka,
3 cena bijelog luka,
 so, biber, ulje,
 po zelji ljuta papricica.

Priprema:

Mrkvu isjeci na trakice (najbolje na super sjecku). Posoliti, a u medjuvremenu glavicu crnog luka isjeci na listice i proprziti par minuta na ulju dok ne omeksa luk. Skloniti sa ringle i u to dodati mrkvu, pobiberiti, po ukusu jos dosoliti, dodati sjeckani bijeli luk i sve izmjesati. Ko voli ljuto, moze dodati malo ljute papricice.
Originalan naziv ove salate je  "ćum-ća", azijska salata i recept mi je preporucila moja drugarica Ceca.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...