петак, 13. децембар 2013.

slani jastučići

sastojci:
1,5 casa ulja
2,5 case mlake vode
so, kvasac
brasno po potrebi
susam
posni margarin
Priprema:
Ulje, vodu, kavas i so sastaviti pa dodavati brasna po potrebi dok se ne umjesi glatka smjesa za kiflice.
Ostaviti da nadodje, a zatim razviti u pravougaonik. Posni margarin malo rastopiti (da ne bude vreo, vec toliko omeksao da moze cetkicom da se maze po tjestu). Margarinom premazati tjesto pa uviti u rolat. Isjeci na komade 4-5 cm duzine, pa uz pomoc drvene varjace unakrsno pritisnuti svaki komad tjesta. Ponovo premazati rastopljeni margarinom i posuti susamom. Peci na 200 stepeni.

1 коментар:

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...