sastojci:
2 kg cvekle
pola kg mrkve
1 kg jabuka
sok od 2 narandze
700 gr secera
5 l vode
vanilija
par komada karanfilica
Priprema:
Cveklu oprati, ocistiti i izrendati na trenicu. Naliti 3,5 l vode i kuvati dok svekla ne omeksa. Mrkvu ocistiti, isjeci na kolutove i skuvati. Jabuke oguliti i takodje skuvati. Cveklu dobro ocijediti, pa u dobijenu tecnosto dodati mrkvu koju ste izmiksali stap mikserom da bude kao kasica, zatim i jabuke izmiksati u kasicu i sve sastaviti sa cveklom. Dodati oko 700 gr secera, vaniliju, sok od 2 narandze i par karanfilica, sve izmjesati i po potrebi dodati jos vode, dok ne dobijete zeljenu slatkocu soka. Staviti da se kuva i kada provri kuvati jos 15-tak minuta. U ovaj sok ne ide konzervans i mnogo je zdrav posebno za malokrvne.
Blog dobre hrane i zanimljivih ideja dve domacice. Nadam se da cete uzivati sa nama. Kori i JovanaVuk.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM
Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...
-
Smjesa za premazivanje kora: 1 casa ulja 2 cace kisele vode 10 kasika griza 4 kasike brasna 1 prasak za pecivo 1,5 casa p...
-
Potrebno: 24 kašike otopljenog posnog margarina (vital) 1 litar mineralne vode 10 kašičica šećera 4 kašičice soli 4 kesice suvog...
-
Sastojci: Mjere su po zelji: kukuruz secerac praziluk posni majonez so Priprema: Kukuruz obariti. Praziluk isjeckati sitno i pomjesat...
Нема коментара:
Постави коментар