недеља, 8. децембар 2013.

Vinski kuglof


Sastojci:


250g secera
250g margarina
4 jaja
300g brasna
100g smokava
saka suvog ananasa
100g cokolade za kuvanje
jedan prasak za pecivo
2dl crnog vina i jedna cajna kasikica zacina za kuvano vino
1 cajna kasikica zacina za medenjake
1 kasika skroba

Priprema:



Secer dobro ulupati sa margarinom,pa u umucenu masu dodati jedno po jedno jaje.
Cokoladu, smokve i ananas iseckati sitno, pa pomesati sa suvim sastojcima (brasno,prasak za pecivo,zacin za medenjake,skrob)
Vino izmesati sa zacinom za kuvano vino.
U smeseu jaja i margarina naizmenicno dodavati vino i suve sastojke i sve zajedno dobro izmesati.
Modlu za kuglof dobro podmazati margarinom i posuti brasnom (mogu se koristiti i prezle).
Sipati testo u modlu i peci oko 1h na 200 - ovako ja pecem,posto je moja rerna slabija,a vi odredite po vasoj pecnici.
Pecen kuglof posipati secerom u prahu.

Napomena: ananas iseckati vrlo sitno,sitnije nego smokve i cokoladu, a umesto vina moze se koristiti i bermet.
Inace, ovo je recept gdje Mire iz Sr. Karlovaca, ali malcice prepravljen, po nasem ukusu.

Ovo je kolac za uzivanje.

 



Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...