недеља, 8. децембар 2013.

Zokine ormasice

Sastojci:
1 casa ulja
1 casa piva (moze i bijelo vino)
1 prasak za pecivo
brasna po potrebi
suve grozdjice ili jezgra oraha
zaljev:
pola kg secera
malo vise od pola litra vode
Priprema:
Zamjesiti tjesto za urmasice ali da bude malo mekse. Odvajati komade, razviti na trenici (rendetu), na sredinu staviti 2-3 grozdjice i uviti ormasicu. Redati u pouljen pleh i peci na 200 stepeni dok ne porumene. U medjuvremenu skuvati zaljev. Vruce ormasice zaliti vrucim filom.
Ovaj divan recept nam je poslala Zoka Radojevic. Hvala Zoko :)

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...