Sastojci:
1 casa ulja
1 casa piva (moze i bijelo vino)
1 prasak za pecivo
brasna po potrebi
suve grozdjice ili jezgra oraha
zaljev:
pola kg secera
malo vise od pola litra vode
Priprema:
Zamjesiti tjesto za urmasice ali da bude malo mekse. Odvajati komade, razviti na trenici (rendetu), na sredinu staviti 2-3 grozdjice i uviti ormasicu. Redati u pouljen pleh i peci na 200 stepeni dok ne porumene. U medjuvremenu skuvati zaljev. Vruce ormasice zaliti vrucim filom.
Ovaj divan recept nam je poslala Zoka Radojevic. Hvala Zoko :)
Blog dobre hrane i zanimljivih ideja dve domacice. Nadam se da cete uzivati sa nama. Kori i JovanaVuk.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM
Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...
-
Smjesa za premazivanje kora: 1 casa ulja 2 cace kisele vode 10 kasika griza 4 kasike brasna 1 prasak za pecivo 1,5 casa p...
-
Potrebno: 24 kašike otopljenog posnog margarina (vital) 1 litar mineralne vode 10 kašičica šećera 4 kašičice soli 4 kesice suvog...
-
Sastojci: Mjere su po zelji: kukuruz secerac praziluk posni majonez so Priprema: Kukuruz obariti. Praziluk isjeckati sitno i pomjesat...
Нема коментара:
Постави коментар