Sastojci:
kasika masti ili tri-cetiri kasike ulja, kasika brasna, kasicica aleve paprike, so, biber, bag zacin (vegeta, zacin C),4 jaja, 1,5l vode, stari hleb
Priprema:
Napraviti zaprsku od masti i brasna, dodati pariku, doliti vodu i zaciniti po ukusu. Kuvati 10-tak minuta.
U medjuvremenu jaja izmutiti viljuskom.
Jaja u tankom mlazu sipati u vrijucu supu i mesati viljuskom.
Kuvati supu jos par minuta.
Nadrobiti stari hleb u tanjir i preliti supom.
U medjuvremenu jaja izmutiti viljuskom.
Jaja u tankom mlazu sipati u vrijucu supu i mesati viljuskom.
Kuvati supu jos par minuta.
Nadrobiti stari hleb u tanjir i preliti supom.
Ovo je starinski recept za brzu i ukusnu supu koja se jela za dorucak.
Spremam je subotom i skoristim stari hleb, a posto je zasitna mogu mirno da obidjem pijacu, obavim nedeljnu kupovinu i sve to lepo dovuknjam kuci
Spremam je subotom i skoristim stari hleb, a posto je zasitna mogu mirno da obidjem pijacu, obavim nedeljnu kupovinu i sve to lepo dovuknjam kuci
Нема коментара:
Постави коментар