петак, 10. јануар 2014.

Amper supa


Sastojci:


kasika masti ili tri-cetiri kasike ulja, kasika brasna, kasicica aleve paprike, so, biber, bag zacin (vegeta, zacin C),4 jaja, 1,5l vode, stari hleb


Priprema:


Napraviti zaprsku od masti i brasna, dodati pariku, doliti vodu i zaciniti po ukusu. Kuvati 10-tak minuta. 
U medjuvremenu jaja izmutiti viljuskom. 
Jaja u tankom mlazu sipati u vrijucu supu i mesati viljuskom. 
Kuvati supu jos par minuta.
Nadrobiti stari hleb u tanjir i preliti supom.



Ovo je starinski recept za brzu i ukusnu supu koja se jela za dorucak.
Spremam je subotom  i skoristim stari hleb, a posto je zasitna mogu mirno da obidjem pijacu, obavim nedeljnu kupovinu i sve to lepo dovuknjam kuci :D

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...