понедељак, 6. јануар 2014.

bijele pihtije


pola litra jogurta
300 gr majoneze
5 kesica želatina,
 2 kuvana jajeta
 150 gr šunke
1 veća mrkva
3-4 kisela krastavčića
so po potrebi
 Priprema:
Želatin otopiti u malo jogurta pa kada se fino izmješa dodati i ostatak jogurta. Staviti na sporet da se fino šelatin otopi. Dodati majonez pa sve fino izmješati. Ako ima grudvica, dodatnu umutiti štap mikserom. Dodati povrce (mrkvu obariti), pa sve izmješati i posoliti po ukusu. Malo prohladiti i sipati u silikonske kalupe ili već po želji, možete izliti i u tepsiju pa sjeći kao štanglice.





Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...