недеља, 9. фебруар 2014.

Pita sa sirom i visnjama


Sastojci:

Testo: 3 jajeta umutiti sa 1 soljom secera,kesicom vanilin secera,1 soljom ulja ,1 soljom mleka i 2 solje brasna koje smo pomesali sa praskom za pecivo.

Nadev:500g sira (mladog,neslanog-svapskog),1 kisela pavlaka,1 jaje i 2 vanilin secera izmutiti mikserom da se sjedini.


Priprema:

Testo: 3 jajeta umutiti sa 1 soljom secera,kesicom vanilin secera,1 soljom ulja ,1 soljom mleka i 2 solje brasna koje smo pomesali sa praskom za pecivo.
Polovinu testa izliti u djuvec tepsiju,peci toliko da se uhvati korica,izvaditi iz rerne,poslagati voce,staviti nadev i zaliti ostatkom testa.Ispeci do kraja.

Nadev:500g sira (mladog,neslanog-svapskog),1 kisela pavlaka,1 jaje i 2 vanilin secera izmutiti mikserom da se sjedini.

Kada je kolac pecen posuti ga secerom u prahu.
Ako je sir malo vodeniji ili ga ocedite u gustoj cetki ili ga stavite u gazu pa obesite da se suvišna voda ocedi…ili dodajte kasiku-dve gustina.
Solja je 2dl.




Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...