недеља, 26. април 2015.

Cimet venčić











Potrebno:
sirovi kvasac
1 kašičica šećera
3/4 čaše mlijeka
1 žumance
2 kašičice margarina za mazanje
oko 300 gr brašna
Premaz:
5 kašičica šećera
3 kašičice cimeta
3 kašičice margarina (iz kutije, jer se lakše umjesi)

Priprema:
Sirovi kvasac (može i suvi) potopiti sa malo mlijeka i 1 kašičicom šećera. Kada je nadošao, dodati žumance, margarin i ostatak mlijeka. Dobro umutiti žicom za mućenje pa dodati brašno i umutiti  fino glatko tijesto. Ostaviti da nadođe. 
Kada je nadošlo tijesto, razviti ga oklagijom u pravougaoni oblik. Posebno umutiti šećer, cimet i margarin pa premazati tijesto. Polako uviti u rolat, pa nožem razrezati po dužini. Oba dijela uvrnuti, pa sastaviti u krug i staviti u margarinom namazanu okruglu modlu za pečenje. Peći na 190 stepeni oko 20 minuta. Pečeno posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...