понедељак, 20. април 2015.

Moskva šnit


Sastojci:
15 bjelanjaka
21 žlica šećera
24 žlice mljevenih oraha
3 žlice brašna

Za kremu:
15 žumanjaka
12 žlica šećera
6 dcl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
250 ml slatkog vrhnja
250 g maslaca
1 kg višnji
250 g sjeckanog lješnjaka
1 konzerva ananasa (ili bilo koje drugo voće po želji)

Od sastojaka za biskvit ispeći 3 biskvita.
Napraviti čvrst snijeg od 5 bjelanjaka, dodati šećer, te mikserom mutiti dok se šećer ne otopi.Dodati 8 žlica mljevenih oraha i jednu žlicu brašna, te sjediniti smjesu ručno miješajući.Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 20 minuta.
Za kremu:
15 žumanjaka i 12 žlica šećera dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su umućeni u 150 ml mlijeka, te sve lijepo sjediniti.Ostatak mlijeka zagrijati, te u vruće mlijeko dodati smjesu.U ohlađeno dodati maslac i slatko vrhnje, te sve izmiksati.
Slaganje:
Na podlogu staviti jedan biskvit, premazati ga jednim dijelom kreme, te gusto poredati 2/3 ocijeđenih višnji, posuti sjeckanim lješnjacima i staviti još malo kreme.Na to staviti drugi biskvit, premazati ga dijelom kreme, te gusto poredati 2/3 ananasa, posuti sjeckanim lješnjacima i staviti malo kreme. Na kraju staviti treći biskvit, premazati ga kremom, gusto poredati preostale višnje i ananas, posuti s ostatkom sjeckanih lješnjaka i premazati s ostatkom kreme.
Tortu ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...