уторак, 14. април 2015.

Ruske šubare sa mini Jaffa keksom



Ovo je standardni recept za ruske šubare. Da bi osvežili šubarice umesto gornje kore stavite mini Jaffa keks. U tom slučaju ne morate ih prelivati glazurom ili po želji.
Ova mala izmena će vas oduševiti!

Sastojci

  • Biskvit:
  • 8 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 4 kašike vruće vode
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaa
  • Krem:
  • 0,5l mleka
  • 7 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 3 vanilin šećera
  • 200g maslaca ili margarina
  • Glazura:
  • 2 štangle čokolade
  • 1 kašika kakaa
  • malo margarina ili maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike vode
  • i još po potrebi mini Jaffa keks

Biskvit:
Jaja umutiti sa šećerom, dodati vruću vodu. Izmešati u posebnoj posudi brašno, kakao  i prašak za pecivo. Lagano varjačom umešati u ulupana jaja. Ispeći biskvit u velikom plehu od rerne.
Kada se biskvit prohladi modlom vaditi krugove i filovati sredinu i okolo kolača. Svaki kolač  uvaljati u kokosovo brašno ili orase. Gore preliti glazurom.
Krem:
Brašno izmešati sa pola količine šećera i malo mleka da ne bude grudvica. Ostalo mleko, šećer i vanilin šećer staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeno brašno i skuvati fil. U hladno dodati izmućeni margarin ili maslac.
Glazura:
Sve sastojke staviti u šerpicu na laganu vatru da se otopi i sjedini.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...