Ovo je standardni recept za ruske šubare. Da bi osvežili šubarice umesto gornje kore stavite mini Jaffa keks. U tom slučaju ne morate ih prelivati glazurom ili po želji.
Ova mala izmena će vas oduševiti!
Sastojci
- Biskvit:
- 8 jaja
- 13 kašika šećera
- 4 kašike vruće vode
- 10 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- Krem:
- 0,5l mleka
- 7 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 3 vanilin šećera
- 200g maslaca ili margarina
- Glazura:
- 2 štangle čokolade
- 1 kašika kakaa
- malo margarina ili maslaca
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vode
- i još po potrebi mini Jaffa keks
Biskvit:
Jaja umutiti sa šećerom, dodati vruću vodu. Izmešati u posebnoj posudi brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano varjačom umešati u ulupana jaja. Ispeći biskvit u velikom plehu od rerne.
Kada se biskvit prohladi modlom vaditi krugove i filovati sredinu i okolo kolača. Svaki kolač uvaljati u kokosovo brašno ili orase. Gore preliti glazurom.
Jaja umutiti sa šećerom, dodati vruću vodu. Izmešati u posebnoj posudi brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano varjačom umešati u ulupana jaja. Ispeći biskvit u velikom plehu od rerne.
Kada se biskvit prohladi modlom vaditi krugove i filovati sredinu i okolo kolača. Svaki kolač uvaljati u kokosovo brašno ili orase. Gore preliti glazurom.
Krem:
Brašno izmešati sa pola količine šećera i malo mleka da ne bude grudvica. Ostalo mleko, šećer i vanilin šećer staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeno brašno i skuvati fil. U hladno dodati izmućeni margarin ili maslac.
Brašno izmešati sa pola količine šećera i malo mleka da ne bude grudvica. Ostalo mleko, šećer i vanilin šećer staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeno brašno i skuvati fil. U hladno dodati izmućeni margarin ili maslac.
Glazura:
Sve sastojke staviti u šerpicu na laganu vatru da se otopi i sjedini.
Sve sastojke staviti u šerpicu na laganu vatru da se otopi i sjedini.
Нема коментара:
Постави коментар