Sastojci:
za bijelo tjesto:oko 300 gr bijelog brasna,
so,
kvasac,
mlaka voda
za crveno tjesto:
300 gr bijelog brasna,
so,
kvasac,
2 paradajza,
pola case kecapa
Priprema:
umjestiti bijelo tjesto standardno, kao za pite.Paradajz oguliti, isjeckati i u blenderu umutiti. U pola case kecapa dodati vode da bude sve ukupno oko 2 dl i sastaviti sa paradajzom. U drugih 300 gr brasna dodati kvasac i so, i zamjesiti tjesto sa umucenom smjesom od paradajza. Po potrebi dodati vode (ako zatreba). Ostaviti oba tjesta da nadodju. Zatim razviti prvo bijelo, pa preko staviti crveno tjesto i razvaljati ga preko bijelog. Sa obe strane urolati prema sredini (da bude kao dva rolata, sastavljena u jedan). Ostaviti da jos malo nadodje u pouljenoj tepsiji. Peci na 200 C. Kada je peceno, blago ga premazati uljem.
p.s. po zelji moze se dodati i bijeli luk i majcina dusica u tjesto.
Нема коментара:
Постави коментар