четвртак, 5. децембар 2013.

posne šaraljke


Sastojci:

2 posna margarina (vital),
 1 šoljica ulja,
 1 velika šolja šećera,
 1 velika šolja bijelog vina,
 1 velika šolja mljevenih oraha,
 1 prašak za pecivo,
 brašna po potrebi,
šećer u prahu (za pečene šaraljke),
 vanilin šećer

Priprema:

Sve sastojke sastaviti (margarin malo rastopiti ili držati na toplom da omekša). Brašno dodavati dok ne dobijete finu masu. Šaraljke (modlice) umočiti u brašno da se ne bi lijepilo tjesto prilikom pečenja. Peći na 200 stepeni oko pola sata. Kada je pečeno, uvaljati u šećer u prahu pomješan sa vanilijom. Ko nema šaraljke, može da oblikuje tjesto po želji. Veoma su ukusne i mirišu na orahe i bijelo vino, i izdašne su. Što duže stoje, sve su ukusniji.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...