Namaz od dimljene pastrmke
Sastojci:
konzerva dimljene pastrmke, pola glavice crnog luka, dva-tri krastavca, sol, biber, dve kasike majoneza
Priprema:
Luk sitno naseckati, krastavac narendati na sitno rende i sjediniti sa ostalim sastojcima.
Salata od tunjevine sa kikirikijem
Sastojci:
2 tunjevine
1 glavica crnog luka (sitno isjeckati)
3 čena bijelog luka
100 grama tucanog kikirikija
4-5 pečenih paprika (one za zimnicu što se peku za zamrzivač)
so,biber,i 2 kašike posne majoneze i svjez persun.
1 glavica crnog luka (sitno isjeckati)
3 čena bijelog luka
100 grama tucanog kikirikija
4-5 pečenih paprika (one za zimnicu što se peku za zamrzivač)
so,biber,i 2 kašike posne majoneze i svjez persun.
Priprema:
Paprike se isjeku na male komadiće ili kockice ili trakice, kako ko voli..
Pomješati sa tunjevinom i lukom, dodati tucani kikiriki, posoliti i pobiberiti po želji, dodati majonez,(lijepo je i bez majoneze).
Na kraju dodati sjeckan svjež peršun.
Pomješati sa tunjevinom i lukom, dodati tucani kikiriki, posoliti i pobiberiti po želji, dodati majonez,(lijepo je i bez majoneze).
Na kraju dodati sjeckan svjež peršun.
autor recepta: Kori.
Pasteta od tunjevine sa susamom
Sastojci:
-2 tunjevine
-1 margarin
-100 grama proprzenog susama
-2 kasicice soka od limuna
-biber
-1 margarin
-100 grama proprzenog susama
-2 kasicice soka od limuna
-biber
Priprema:
dok se hladi susam,mikserom umutite tunjevinu i margarin, u to dodajte hladan susam i sve dobro izmjesati.Dodajte 2 kasisice cjedjenog limuna,posolite i pobiberite... ako stavljate u cinijice,ukrasite sa kolutom limuna... ukus je fenomenalan.
Autor recepta : Kori.
napomena: ja sam stavila pola kolicine margarina i poprzenu mesavinu lana i susama.
Нема коментара:
Постави коментар