недеља, 12. април 2015.

Vaskršnja pogača



Potrebno:
3 jaja
2 dl mlijeka
2 dl vode
1 dl ulja
100 gr margarina
sirovi kvasac
so
brašno po potrebi (da se ne lijepi za ruke kada umjesite pogaču)

Priprema:
Sirovi kvasac rastopiti u malo mlake vode
Umutiti jaja, mlijeko, vodu, ulje i margarin, posoliti pa dodati kvasac. Postepeno dodavati brašno i umjesiti tjesto. Kada ste ga fino umjesili, pokriti čistom krpom i ostaviti na toplom da nadođe. Kada je nadošlo, ponovo ga izraditi pa oklagijom razvući veći krug. Jednu trećinu kruga izrezati nožem na trake pa od tih traka uplesti pletenice (pogledati sliku kako treba da izgleda). Premazati margarinom (margarin za mazanje, iz kutije), pa polako uvijati u rolat ka pletenicama. Staviti u pouljenu okruglu tepsiju, premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...