среда, 04. децембар 2013.

posni slani rolat




Smjesa za premazivanje kora:

 1 casa ulja
2 cace kisele vode
10 kasika griza
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
1,5 casa posnog majoneza
so po ukusu

1 gotove kore za pitu
posni sir
malo svejezeg spinata (za prvi rolat)

5-6 sampinjona, 2-3 kasike ajvara (za drugi rolat)

napomena: 1 casa = 2dl

Sve navedene sastojke umutite. Jufke podijelite na dva dijela. Na pouljen pleh stavite jedan list, premazite sa filom, stavite drugi list pa opet premazite filom. Na svaki drugi list pospite sjeckanog svezeg spanaca. Zadnji list jufke premazite filom pa pospite susamom. Ispecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je pecena izvrnuti na vlaznu krpu tako da susam bude odozdo, pa prekriti i drugom vlaznom krpom odozgo da kora fino omeksa. Kad se malo prohladi premazite je majonezom i narendati posnim sirom, a zatim uviti u rolat. Isto to uciniti i sa drugim dijelom preostalih kora za pitu. Isfilovati preostalom smjesom, a na svaku drugu koru stavite prodinstane sjeckane sampinjone pomjesane sa ajvarom.Ispeci, prohladiti i premazati majonezom i rendanim sirom. Uviti u rolat.
Rolat sam pravila po receptu koji nam je poslala Ljiljana Mladenovic <3 Hvala Ljiljo od srca, rolat je predivan!


2 коментара:

  1. Da li 1.5 casa majoneza ide u smesu za kore ili je to za filovanje?

    ОдговориИзбриши
  2. Majonez se mješa sa grizom i ostalim navedenim sastojcima, i sa tim premazujete kore-jufke, a na svaki drugi dio stavite špinat, pa poslednji red opet premaže filom i pospete susamom. A drugi rolat sve isto samo umjesto špinata stavite šampinjone i ajvar.

    ОдговориИзбриши