четвртак, 31. октобар 2013.

CORBA OD POVRCA

Sastojci:

2 glavice crnog luka
100 gr šargarepe
100 gr pečurki
100 gr karfiola
100 gr krompira
100 gr graska
2 kašike brasna
2 dl ulja
50 gr margarina
pola veze lista peršuna
začin , so, biber i list lovora

Priprema:

Sitno iseckan crni luk se proprži na ulju,pa se doda šargarepa isečena na kockice kao i krompir i pečurke i sitno izdeljen karfiol. Kada je povrće izdinstano dodaju se dve kašike brašna i kada je sve skupa još malo proprženo dodati dva litra vode. Začiniti sa začin om, listom lovora, biberom po ukusu, posoliti. Skinuti sa vatre dodati iseckan list peršuna i margarin. Pri služenju se u tanjir može dodati i pola kašike pavlake.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...