недеља, 27. октобар 2013.

Zapecene lignje sa krompirom

Kad nemam vremena da oblecem oko rucka, sve jednostavno stavim u tepsiju, pa u rernu :) .



Sastojci:

1kg neociscenih lignji,
1kg krompira,
1 veci luk,
1 veca mrkva,
2-3 cena belog luka, 
1dl paradajz soka,
malo domace slaninice,
1-1,5 dl vina (ja sam stavila domace crveno, ali moze i belo),
so, 
biber,
maslinovo ulje




Priprema:

Ocistiti lignje, naseci ih na komade i pomesati sa ociscenim i nasecenim krompirom, lukom, mrkvom, belim lukom, slaninicom i zacinima. Staviti u tepsiju i preliti paradajzom, vinom i uljem. 

Peci u rerni na 200-220 oko 1h. Prvih 20-tak minuta pecite pod folijom, pa je skinite i tek malo promesajte lignje i krompir. Nastavite peci do kraja.

Vreme pecenja varira u zavisnosti od debljine krompira, jednostavno probajte i vidite kada je gotovo.

...ako se izostavi slanina moze biti odlicno posno jelo.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...