Sastojci:
Sastojci za 4 porcije
2 kašike ulja ili margarina
2 manje glavice crnog luka, iseckane na kockice
1 struk celera, iseckan na kockice
2 šargarepe iseckane na kockice
6 šolja (oko 3 crvena slatka krompira)
1/4 kašičice majčine dušice (timijana)
1/4 kašičice morskog oraščeta
2 lovorova lista1 šolja mleka
so i biber
Priprema:
Na ulju ili margarinu propržiti
nekoliko minuta iseckani crni luk, iseckanu šargarepu i celer, da
omekšaju. Povrće ne mora da bude sitno iseckano. Kad omekša, dodati
iseckan slatki krompir, majčinu dušicu, orašče i lovorove listove.
Naliti vodom da prekrije povrće sa 2-3 centimetra. Kad provri, smanjiti
temperaturu, pokriti i kuvati 20 minuta na tišoj vatri. Prebaciti u
blender, i povrće i tečnost i ispasirati. Ne mora sve da se ispasira,
može pola-pola. Vratiti na vatru, dodati mleko, začin iti po ukusu sa
malo soli i bibera i kuvati na tihoj vatri još 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар