понедељак, 28. октобар 2013.

POSNE AJVAR STANGLICE



Sastojci:

5 kasika ajvara,
 1 casa bijelog vina,
 pola case ulja,
1 soljica vode,
 5 kasika barene sitno rendane mrkve,
 18 kasika brasna, prasak za pecivo, so...

za fil:
220 gr margarina,
5 kasike brasna,
2 dl vode,
4-5 kiselih krastavcica,
 3 pecene paprike (iz zamrzivaca),
 senf, posni majonez, posni dimljeni sir


Priprema:

umutiti ajvar, vino, ulje, vodu, mrkvu, brasno, pecivo i so, i peci koru na 200 C oko 20-25 minuta.
Margarin istopiti i dodati brasno pa par minuta "prziti" dok se ne zgusne, zatim dodati vodu i ukuvati. Preko pecene kore premazati senf, pa posni rendani sir (sitno rendan) pa vrucu smjesu od margarina. Kada se malo prohladi, posuti sa krastavcicima i paprikom, preko toga premazati posnim majonezom, a preko majoneze opet rendani sir. Sjeci na stanglice i sluziti.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...