четвртак, 31. октобар 2013.

Domace kiselo mleko



Sastojci:


- 1 litar mleka 
- 2 dl kiselog mleka 


Priprema:


Skuvati mleko i pustiti da vri dva do tri minuta. Ostaviti da se prohladi. Najbolja temperatura za kiseljenje je oko 35 stepeni. Proceniti temperaturu mleka i kiseliti ga: u dve staklene tegle staviti 100 grama kiselog mleka i dobro umutiti drvenom kašikom. Sipati mleko u tegle i ponovo dobro umutiti, sve zajedno, drvenom kašikom, a zatim zatvoriti poklopcem.

Uviti tegle u kuhinjske salvete i staviti da odstoje u nekoj dubljoj posudi oko 3 sata. Za to vreme će se mleko ukiseliti. 

Staviti mleko u frižider da prenoći i tada koristiti. Bez obzira na procenat masnoće u mleku, postupak kiseljenja će biti veoma uspešan, dobićete ukusno i gusto kiselo mleko.

Na ovaj način ćete znati šta vi i članovi vaše porodice jedete. Obavezno kupite mleko bez hidrogenizovanih masti, sa prigodnim procentom masti, koji je naznačen na ambalaži. 

Recept je sa Gastronomije

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...