уторак, 5. новембар 2013.

DOMAĆI BUREK

Sastojci:

500 gr jufke,
 500 gr mljevenog mesa,
1 veca glavica crnog luka,
1 krompir (izrendati),
so,
biber

Priprema:

Isjeckati crni luk, pomjesati sa mljevenim mesom, i proprziti par minuta na ulju (tek toliko, da promijeni boju). Dodati istrugan krompir (ja ga dodajem da bi pokupio visak masnoce), so, biber i sve sjediniti. Tepsiju pouljiti, pa staviti jedan list jufke, ali tako da krajevi ostaju slobodni preko obora tepsije. Pouljiti pa staviti drugi list jufke, pa smjesu sa mesom. Na svaki drugi list stavljati smjesu. Kada ste utrosili materijal, krajeve koji vise preklopiti unutar, pouljiti i obaviti zadnjim listom jufke, tako da te krajeve savijete unutar tepsije. Opet pouljiti i eci na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je peceno, uz pomoc tanjira okrenite burek, da gornja strana bude dolje, a donja gore, i vratite u rernu jos par minuta. Sluziti uz jogurt.

Ukus je kao iz burekdzinice, po meni i bolji, jer je cisto meso, bez dodatka soje.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...