Sastojci:
-belo ostro brasno
-sol
-kasicica secera
-malo ulja
-kvasac
-mlaka voda
-sol
-kasicica secera
-malo ulja
-kvasac
-mlaka voda
Priprema:
Ovaj hleb sam umesila od belog brasna, ostrog, malo soli, ulja ,secera i kvasca. Dodavati mlake vode i mesati varjacom da dobijete testo gustine kao za ustipke. Ostaviti da se odmori i podigne,pa premesiti ponovo varjacom i sipati u podmazan pleh.
Kada se drugi put digne,staviti u zagrijanu rernu i ispeci.
Ako zelite da bude jos supljikaviji, premesite ga dva-tri puta .... na ovaj nacin moja tetka pravi hleb celog zivota, jedino sto ga ona zamesi navece,ostavi na hladnom,pa pece ujutro.
Kada se drugi put digne,staviti u zagrijanu rernu i ispeci.
Ako zelite da bude jos supljikaviji, premesite ga dva-tri puta .... na ovaj nacin moja tetka pravi hleb celog zivota, jedino sto ga ona zamesi navece,ostavi na hladnom,pa pece ujutro.
Нема коментара:
Постави коментар