уторак, 5. новембар 2013.

HURMAŠICE


Sastojci:

2 jaja,
2 soljice secera,
2 soljice ulja,
prasak za pecivo i
oko 18 kasika brasna.
napomena--soljice su one male za kafu,standardne.

Priprema:

Umutiti jaja i secer,dodati ulje,pecivo i brasno.Brasna oko 18 kasika.Bitno je da se dobije fina glatka masa.Od tijesta odvajati loptice i razvaljati na pouljenoj trenici-sitno sito.Na sredinu staviti malo jezgre oraha(ja ponekad stavim i suvo grozdje) i urolati.Redati u tepsiju.Peci na 200 C dok ne porumene....zaljev:6 soljica secera,10 soljica vode,1 vanilija i 1 limun isjecen na kolutove.Skuvati fil,ali samo da malo vri da se ne prekuva secer,i vruce hurmasice preliti vrucim zaljevom.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...