субота, 30. новембар 2013.

POSNA SARMA SA GERSLOM

Sastojci:

ova mjera je za 50-tak sarmi:
kiseli kupus
5 glavica crnog luka
3 vece mrkve
1 manja glavica celera
400 gr gersla
so, biber, vegeta, persun, lovorov list

Priprema:

Ocistiti kupus, gerslo oprati i staviti da se kuva 15-tak minuta. Luk isjeckati sitno, a mrkvu i celer oguliti i narendati na sitno rende. Dodati ih luku i sve dinstati.. Dodati ocjedjeno gesrlo, i skloniti sa sporeta. Dobro promjesati, i dodavati zacine, mozete i po ukusu, ko sta voli. Ja sam dodala: so, biber, mljevenu papriku, malo chili paprike, persun, list celera, sitno sjeckani bijeli luk, malo suvog vlasca. sve dobro izmjesati i savijati sarme.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...