петак, 29. новембар 2013.

POSNI PAPRIKAS SA MIRISNIM STRUDLICAMA

Sastojci:

 veca glavica luka,
 2 mrkve, 1 persun,
500g sampinjona,
2 pecene crvene paprike,
3-4 krompira,
 1dl paradajz soka,
so , biber, lovorov list, bag zacin, crvena mlevena paprika
za strudlice:
 500g brasna,
 so, dve-tri kasike ulja,
 casa vrele vode,
 tri cena belog luka, malo persunovog lisca,
50g margarina

Priprema:

Zamestiti testo od brasna, malo soli, ulja i vrele vode. Testo dobro izraditi i ostaviti u frizider oko 20-tak minuta.
Dinstati luk na malo ulja, dodati mrkvu i persun iseckan na kockice. Posoliti i jos malo dinstati. Dodati oprane i naseckane sampinjone,zaciniti zacinima - so, biber, bag zacin, aleva paprika,lovorov list, a kada voda ispari iz gljiva dodati pecene paprike isecene na kockice i oguljen i nasecen krompir. Naliti vodom i paradajz sokom tako da bude dva-tri prsta iznad povrca.
Dok se sampinjoni dinstaju uzeti testo iz frizidera i podeliti ga na dva dela. Prvi deo testa razvaljati, polovinu margarina ravnomerno narendati po testu, a preko margarina rasporediti jedan deo belog luka i naseckanog persunovog lisca. Zaviti u strudlu i naseci na komade velicine 5cm. To isto ponoviti i sa drugim delom testa.
Kada paprikas prokuva, dodati strudlice u serpu i bez mesanja, samo protresanjem posude, skuvati do kraja povrce i strudlice.

autor recepta: JovanaVuk

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...