уторак, 12. новембар 2013.

MEDOVIK

Sastojci:

4 jaja,
200 g secera,
1 kasicica sode bikarbone (moze i pecivo),
 150 g meda,
 3, 5 case brasna
 fil:
2 solje mlijeka,
 1 jaje,
 1 casa secera,
 2 kasike brasna,
 250 grama margarina

Priprema:

Od navedenih sastojaka umutiti tjesto, 2-3 kasike tjesta staviti na zadno pleha, prethodno dobro oprano i pouljeno, (ja sam pekla na pek papiru) razvuci mokrim nozem sto je vise moguce, da bude tanka korica.  Peci 5-6 minuta na 180 stepeni. Ispeci 6 korica. Skuvati fil, i u hladan fil dodati margarin. Filovati korice, malo fila ostaviti za premaz cijele torte, u tankom sloju. Ukus je fenomenalan, a recept je original iz Rusije..
napomena: casa i solja je mjera od 2 dl

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...