петак, 13. децембар 2013.

Lenja pita sa makom i sirom


Sastojci:


Testo: 250g margarina, 100g secera, 1 jaje, 550g brasna, 1 prasak za pecivo

Nadev od sira: 750g svapskog sira, 3 jaja, 2 kasike gustina, 4 kasike ulja, sok i kora od pola limuna (ili po ukusu), 200 secera 

Nadev od maka: 250g maka, 250g secera, 180-200ml vrelog mleka


Priprema:



Prvo samljeti mak, pofuriti ga vrelim mlekom, izmesati sa secerom i ostaviti da se ohladi.
U sir dodati ostale sastojke i izmutiti mikserom.
U posudu staviti i izmesati rukom brasno, secer, prasak za pecivo, jaje i narezani margarin. Od ovih sastojaka cete dobiti fine mrvice.


2/3 testa staviti u tepsiju velicine 35x25cm(tepsiju ne podmazivati), lagano pritisnuti dlanom i izravnati mrvice. Preko toga staviti mak,


sir i ostatak mrvica.





Peci na 200 stepeni oko 40-50 minuta, ili dok kolac ne dobije zlatnu boju.

Kolicinu secera u kolacu mozete promeniti po ukusu - ovako napravljen je umereno sladak.





Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...