четвртак, 12. децембар 2013.

Medenjaci



Sastojci:


testo: 1 jaje, 1 zumance, 150g secera, 250g sremskog sira, 1dl ulja, 1 vanilin secer, 1,5 praska za pecivo, 400g brasna

glazura: belance, 150g secera, 1-2 kasike tople vode

jos: zacin za medenjake, kasika meda, dve jabuke,zacin za pitu od jabuka, pekmez, secer u prahu

Priprema:





Zamesiti testo od svih sastojaka i podeliti ga na tri dela.
U prvi deo dodati pola kasicice zacina za medenjake i kasiku meda, testo malo premesiti i dodati po potrebi jos malo brasna. Testo razvaljati na debljinu malog prsta i jos malo manje, vaditi modlom ili casom pogacice i peci ih na 200 stepeti dok ne porumene. Medenjaci ce u toku pecenja malo narasti, pa ih nemojte stavljati preblizu da se ne bi slepili.
Dok se medenjaci peku drugi deo testa razvaljajte u pola debljine malog prsta i modlom vadite cvetice. Ispecite ih da ostanu beli.
U medjuvremenu izrendajte dve jabuke i zacinite ih po ukusu. Razvaljajte treci deo testa i nadenite ga jabukama, te zavite u strudlu.
Strudlu pecite dok ne porumeni.
Belanca dobro izmutite sa secerom i toplom vodom,pa ulupani sne kasikom nanesite na medenjake. Kada se strudla ispece namazane medenjake pnovo poslazite u pleh i vratite u vrucu rernu na 2-3min da se belance prosusi.
Cvetice spojite pekmezom i prospite prah secerom.
Kada se strudla prohladi i nju pospite prah secerom. 

Od ove kolicine testa se dobije oko 18 medenjaka, 20 cvetica i jedna srednja strudla sa jabukama ... meni su najlepsi medenjaci - kao pravi sa vasara .



Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...