Blog dobre hrane i zanimljivih ideja dve domacice. Nadam se da cete uzivati sa nama. Kori i JovanaVuk.
уторак, 24. децембар 2013.
slojenica sa sampinjonima
sastojci:
tijesto:
400 gr brasna
malo soli,
soljica ulja
vode po potrebi
fil:
400 gr sampinjona
3 manje glavice crnog luka
so, biber
ulje za przenje
priprema:
Umjesiti tjesto od brasna, ulja i soli, dodajuci postepeno vodu, ali tako da tijesto bude glatko, da se ne lijepi za ruke, ali da ne bude ni tvrdo tijesto. Ako je previse mekano dodajte jos malo brasna dok ne dodjete do zeljene gustine. Tijesto razviti oklagijom, prvo na stolu, a zatim preko stola staviti platneni stolnjak pa preko njega staviti razvijeno tijesto (uz pomoc oklagije). Povrsinu poprskati uljem, pa polako prstima razmazati ulje po cijeloj jufci. Zatim rukama raziti sto tanju jufku. Posredini staviti malo smjese od sampinjona (sampinjone isjeci sitno sa lukom i isprziti na ulju, posoliti i pobiberiti). Zatim preklopiti sa strana, pa opet malo ulja i malo smjese od sampinjona, pa opet preklopiti od duzine ka sredini sa obe strane, ponovo staviti sampinjone i preklopiti jos jednom. Polako tjesto staviti u tepsiju i peci na 230 stepeni dok ne porumeni. Kada je peceno, polako prevrnuti tijesto, da gornja strana bude dolje, a donja gore i vratiti jos par minuta u rernu.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM
Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...
-
Smjesa za premazivanje kora: 1 casa ulja 2 cace kisele vode 10 kasika griza 4 kasike brasna 1 prasak za pecivo 1,5 casa p...
-
Potrebno: 24 kašike otopljenog posnog margarina (vital) 1 litar mineralne vode 10 kašičica šećera 4 kašičice soli 4 kesice suvog...
-
Sastojci: Mjere su po zelji: kukuruz secerac praziluk posni majonez so Priprema: Kukuruz obariti. Praziluk isjeckati sitno i pomjesat...
Нема коментара:
Постави коментар