петак, 6. децембар 2013.

posne kifle sa majonezom



sastojci:
2 dl ulja
4 dl vode
so
1 kesica kvasca
brasna po potrebi
posna majoneza za premazivanje
priprema:
Umjesiti tjesto za kiflice od ulja, vode, soli, kvasca i brasna. Ostaviti na toplom da nadodje. Zatim razviti oklagijom na veci krug, isjeci (po zelji) i uviti. Svaku kiflicu premazati posnom majonezom i ostaviti jos 15-tak minuta da miruje. Ugrejati rernu na 200 stepeni i peci kiflice oko pola sata. Kada su pecene premazati ih sa uljem.
Recept nam je poslala Violeta Stamenkovic Dimitrijevska. Hvala od srca, kiflice su predivne, svakako cu ih opet praviti  :)


I

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...