среда, 11. децембар 2013.

posna gužvara



Sastojci:

1 jufka,
 krompir,
malo sojinih ljuspica,
so, biber, crni luk.
 Mjera je po želji.

Priprema:

Ljuspice potopiti u toplu vodu dok ne omeksaju. Krompir oguliti i izrendati, sastaviti krompir i ljuspice, dodati luk, so, biber i malo ulja. Slagati u tepsiju po dvije kore, ali savijati kao harmoniku nepravilnog oblika, ili jednostavno možete gužvati listove, bitno da su po dvije kore, preliti sa malo ulja, pa presuti sa smjesom i ponavljati postupak dok se ne utroši materijal. Prije pečenja isjeći, poprskati sa uljem i malo posoliti. Kad je pečeno samo pokriti čistom krpom da malo omekne.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...