субота, 14. децембар 2013.

tikvice sa krompirom

Sastojci:

1-2 mlade tikvice,
 1 veca glavica crnog luka,
 1 mrkva,
bijeli luk,
 so, biber, persun,
 2-3 kasike kecapa i malo posnog margarina.
 Baren ceo krompir.
 Ovo je mjera za 2-3 osobe. Za vise osoba, povecajte kolicinu.

Priprema:

Luk isjeckati, mrkvu isjeci na kose kruzice i to prodinstati na ulju. Tikvice oguliti, isjeckati na kockice i dodati u luk i mrkvu. Dinstati uz stalno mjesanje da ne zagori, dodati kecap, so i vegetu. Jos koji minut dinstati pa dodati oko 2 dl vode. Kuvati 10-tak minuta, dodati malo posnog margarina, promjesati a zatim dodati biber, persun i sitno sjeckan bijeli luk. Sluziti uz baren krompir.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...