среда, 11. децембар 2013.

Štrudla sa makom i orasima



Sastojci:


Testo: 400gr brasna, 80gr margarina, 60gr secera, 2,5dl pouljene vode, korica od limuna, 1 kvasac, so. 
Nadev za makovnjacu: 300gr maka, 2dl pouljene vode, 100gr secera, 1 kesica vanil secera,  
Nadev za orahnjacu: 300gr oraha, 100gr secera, 2 dl pouljane vode, 
secer u prahu za posipanje.

Priprema:



Kvasac preliti mlakom vodom, dodati malo secera i brasna i ostaviti da se digne. Brasno sipati u posudu, dodati margarin, struganu koru limuna, secer, malo soli i kvasac. Zamesiti mlakom vodom i ostaviti da stoji 1 sat. Posle razviti testo debljine prsta premazati margarinom, staviti nadev, zaviti u rolnu , staviti u pleh i peci na srednjoj temperaturi oko 1 sat. Kada se prohladi seci na kriske i posuti prah secerom sa dodatkom vanil secera.
Nadev: mak naravno samleti i pomesati sa secerom, popariti pouljanom vrelom vodom i nadevati. Nadev sa orasima: orahe samleti, popariti i dodati secer.


Recept je sa Gastronomije :)

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...